εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

TEAM BUILDING ACTIVITIES

Team Building Activities στην Κρήτη

Κυνήγι Θησαυρού

Το Κυνήγι Θησαυρού είναι ένα ομαδικό και ανταγωνιστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί στην εξοχή, σε οροπέδιο ή σε παραλία είτε ακόμα και στα στενά σοκάκια μιας πόλης! Στις ομάδες δίνονται συγκεκριμένα ονόματα (όπως ονόματα αρχαίων Ελλήνων, αλφαβητικά, κλπ...) και ξεχωριστά χρώματα. Κάθε ομάδα ενημερώνεται και καθοδηγείται στην αφετηρία.

Η δραστηριότητα αρχίζει από την ανάληψη των συμμετεχόντων ενός χάρτη της περιοχής του θησαυρού, και ένα ερωτηματολόγιο. Οι ερωτήσεις μπορούν να αναφέρονται στην ελληνική αρχαία ιστορία, την κρητική ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό, ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά ή τη λειτουργία του συνόλου της ομάδας κλπ. Στο εκάστοτε χάρτη υπάρχουν διάφοροι σταθμοί (δραστηριότητες), οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί και διάφορα σημεία ανακαλύψεων που είναι προαιρετικά. Κάθε σημείο σταθμών ή ανακαλύψεων αντιστοιχεί σε μια ορισμένη απάντηση, σύνολο πόντων, κατευθύνσεις.

Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και λαμβάνουν κάποια στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία του θησαυρού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να προγραμματίσουν, να αποφασίσουν τη γρηγορότερη διαδρομή και να επισκεφτούν ορισμένες θέσεις/σημεία. Κάθε θέση δίνει και την απάντηση στις ερωτήσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός πόντων. Η μέγιστη "διάρκεια" δραστηριότητας ποικίλλει ανάλογα με τις απαιτήσεις σε κάθε περίπτωση.

Ο νικητής επιλέγεται μόνο μεταξύ των ομάδων που φτάνουν μέχρι το τέλος σε συγκεκριμένη ώρα ή/και εφόσον έχει βρει το θησαυρό! Το προσωπικό της Cretan Adventures θα είναι σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να παρέχουν βοήθεια όπου χρειαστεί…

Κυνήγι Θησαυρού - Το Αποτέλεσμα

To Κυνήγι Θησαυρού, στο σύνολο του μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον καθένα να εργαστεί ομαδικά, να διαχειριστεί ένα project, να προγραμματίσει σωστά και έγκαιρα, να εκπροσωπήσει την ομάδα του, να αναλάβει ευθύνες, κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο ο καθένας θα μπορούσε να συμμετάσχει πλήρως στη διαδικασία, να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, να πεζοπορήσει, να επισκεφτεί και να ζήσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης και της Ελλάδας και να συμμετάσχει σε ομαδικά παιχνίδια και σωματικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Mini Olympics

Θα θέλατε να νοιώσετε Χρυσός Ολυμπιονίκης και να χαρείτε τη νίκη της ομάδας σας εναντίον εκείνης των φίλων σας;

Η Cretan Adventures μπορεί να οργανώσει για εσάς ξεχωριστούς Αγώνες ώστε να δραπετεύσετε από τα συνήθη ολυμπιακά αθλήματα! Ένα πολύ-δραστήριο camp για παιδιά και μεγάλους που θα ξανανιώσουν παιδιά, το οποίο μπορεί να «στηθεί» σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο όπως παραλία, χώρος ξενοδοχείου ή εστιατορίου, κλπ. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα χωρισμένοι σε γκρουπ.

Team Building Activities στην Κρήτη

Η Διαδικασία των Mini Olympics

Κάθε ομάδα προσπαθεί να πετύχει το μέγιστο δυνατό αριθμό πόντων συμμετέχοντας σε υπαίθριες και διαφορετικές δραστηριότητες. Καθένας από την ομάδα συμμετέχει σε κάθε δραστηριότητα συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο τελικό σκορ. Οι ομάδες πρέπει να δείξουν πνεύμα συνεργασίας και να καταστρώσουν το σχέδιό τους έτσι ώστε να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες θα βρουν στο δρόμο για τη νίκη. Πρέπει να μετακινήσουν μεγάλα αντικείμενα, να περισυλλέξουν επιπλέοντα αντικείμενα, να καλύψουν αποστάσεις με αυτοσχέδιες βάρκες και χειροκίνητες «μηχανές», να φτιάξουν διάφορες κατασκευές στο νερό, κλπ.

Όλες οι ομάδες των 8–10 ατόμων μπορούν να συμμετέχουν στους Αγώνες ταυτόχρονα!

 

Orienteering - το παιχνίδι του Προσανατολισμού

Team Building Activities στην Κρήτη

Το Orienteering (ή αλλιώς το παιχνίδι του Προσανατολισμού) είναι η διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να μπορέσει κάποιος να μεταβεί από μια θέση σε μία άλλη χρησιμοποιώντας μια πυξίδα και έναν τοπογραφικό χάρτη. Ο χάρτης μας δείχνει την περιοχή που είμαστε ή εκείνη που θέλουμε να πάμε. Η πυξίδα, μας κρατά προσανατολισμένους στο να ακολουθούμε τη σωστή κατεύθυνση.

Η Cretan Adventures μπορεί να διοργανώσει για εσάς, την εταιρία σας, τους συναδέλφους σας ή την παρέα σας παιχνίδια προσανατολισμού (orienteering) που σε συνδυασμό με συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες θα δώσει σε όλους τους συμμετέχοντες τη χαρά της συνεργασίας αλλά και της ανταγωνιστικότητας όχι τόσο με τους «αντιπάλους» του αλλά με τον ίδιο του τον εαυτό αλλά και το χρόνο που …τρέχει!!!

Το Orienteering στην ύπαιθρο είναι απλό, όμως απαιτεί συγκέντρωση του συμμετέχοντα ή όλων των ατόμων σε μία ομάδα. Σας επιτρέπει να ακολουθήσετε τη δική σας πορεία για να φτάσετε στον προορισμό σας αλλά είναι αρκετά πιθανό ενώ ξέρετε που θέλετε να πάτε, να μην ξέρετε τι βρίσκεται μεταξύ εσάς και του προορισμού σας: φυσικά ή τεχνητά εμπόδια, υπαίθριες δραστηριότητες ή ο μάγος που θα σας δώσει την επόμενη σωστή ένδειξη αλλά μόνο αν απαντήσετε σωστά στις ερωτήσεις του!!!

 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]