εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Εξερευνείστε τα μυστικά της Κρήτης με την οικογένεια σας

Μια μοναδική εβδομάδα που προορίζεται για τις οικογένειες που στοχεύουν να έρθουν πιο κοντά στη φύση και την ιστορία της Κρήτης μέσα από τις υπαίθριες δραστηριότητες. Με ορμητήριο το οικογενειακό ξενοδοχείο στη Σταλίδα του ν. Ηρακλείου αναχωρούμε καθημερινά για διαφορετικούς «περιπετειώδεις» προορισμούς για να ανακαλύψουμε την πραγματική Κρήτη!

Οι κυριότεροι προορισμοί περιλαμβάνουν: River Trek στον Κουρταλιώτη ποταμό ο οποίος καταλήγει στη περίφημη παραλία του Πρέβελη μέσω του φοινικόδασους, Ποδήλατο Βουνού στο οροπέδιο Λασιθίου (τόπος γεννήσεως του Δία με τους 10.000 ανεμόμυλους), Κανό Θαλάσσης στο νησί της Σπιναλόνκα με το ενετικό φρούριο, επίσκεψη στο θαυμάσιο παλάτι της Κνωσού και το μουσείο φυσικής ιστορίας, πεζοπορική ανάβαση στο ιερό βουνό Καρφί με τη εντυπωσιακή θέα στο οροπέδιο Λασιθίου, Αναρρίχηση Βράχου και δροσερό μπάνιο στην όμορφη παραλία και τη μικρή λίμνη του Αγιοφάραγγου.

Οροπέδιο Λασιθίου - Κρητη

Διακοπές Περιπέτειας Στην Κρήτη – Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1: ΑΦΙΞΗ

Συνάντηση στον αερολιμένα ή λιμάνι του Ηρακλείου και μεταφορά σε ξενοδοχείο της περιοχής Σταλίδα που βρίσκεται 200 μέτρα από την παραλία. Θα έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε από το ταξίδι ή και να πάτε στην παραλία. Το βράδυ θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση ολόκληρου του προγράμματος των επόμενων ημερών και θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο.

ΗΜΕΡΑ 2: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε προς το μεγαλύτερο οροπέδιο της Κρήτης, το οροπέδιο Λασιθίου. Ξεκινώντας από το χωριό Τζερμιάδο θα ανηφορίσουμε προς το μικρό και όμορφο οροπέδιο του Νήσιμου για να φτάσουμε στη συνέχεια στην ιερή κορυφή Καρφί και το Μινωικό της οικισμό, απ’ όπου θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα στο Κρητικό πέλαγος. Από την κορυφή θα κατεβούμε πίσω στο Τζερμιάδο για να επισκεφτούμε το Δικταίο Άντρο και να ταξιδέψουμε μέσω της μυθολογίας στη σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Δίας.

ΗΜΕΡΑ 3: ΚΑΝΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Οι θαλάσσια περιπέτειά μας ξεκινά από την προβλήτα με τα water sports στον κόλπο της Ελούντας. Στη βάση, θα ενημερωθούμε για τη σωστή τεχνική κωπηλασίας και θα επιβιβαστούμε στα δύο-θέσεων κανό μας τα οποία θα μας μεταφέρουν στο περίφημο νησί της Σπιναλόνκα. Μετά από ένα δροσερό διάλειμμα στην παραλία του νησιού θα έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε το ιστορικό νησί με το απόρθητο Βενετσιάνικο φρούριο το οποίο αργότερα έγινε αποικία λεπρών. Θα κωπηλατήσουμε πίσω στη βάση μας όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, κολύμπι ή ακόμα και να συμμετάσχετε (με μια μικρή επιβάρυνση) σε θαλάσσια σπορ όπως windsurf, water ski, wakeboard, rings, banana, κλπ.

ΗΜΕΡΑ 4: ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΒΡΑΧΟΥ & ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η εύκολη πεζοπορία μέσα από το ιστορικό φαράγγι του Αγιοφάραγγου μας οδηγεί στη μοναδική παραλία με τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου και στα επιβλητικά βράχια του φαραγγιού θα μπορέσετε να ανακαλύψετε το πνεύμα περιπέτειάς σας συμμετέχοντας στη δραστηριότητα της Αναρρίχησης Βράχου!

Το Φαράγγι των Αγίων ήταν το ασκητήριο των μοναχών των κοντινών μοναστηριών. Στους απότομους βράχους θάλασσας υπάρχουν πάνω από 100 ασφαλισμένες διαδρομές αναρρίχησης καθώς επίσης και διαδρομές που απαιτούν φυσική ασφάλιση (με friends, καρύδια, κλπ), για όλες τις δυνατότητες.

Η εμπειρία και ο ενθουσιασμός μας για την αναρρίχηση βράχου, έδωσαν αρκετές θεαματικές αναρριχητικές διαδρομές στους απότομους βράχους της περιοχής.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη μοναδική δραστηριότητα η οποία εξασκεί το πνεύμα και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Τολμήστε το και θα μείνετε έκπληκτοι από αυτό που μπορείτε να πετύχετε!!!

ΗΜΕΡΑ 5: RIVER TREK

Ξεκινώντας νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στη νότια περιοχή του Ρεθύμνου, στο Κουρταλιώτικο φαράγγι. Η πρώτη στάση μας θα είναι οι καταρράκτες της πηγής του Κουρταλιώτη ποταμού και το παρεκκλήσι του Οσίου Νικολάου. Έπειτα θα μεταφερθούμε στην ενετική τοξωτή γέφυρα από όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας και ακολουθώντας το μονοπάτι με τις θαυμάσιες όψεις στον ποταμό και το φοινικόδασος, θα μας οδηγήσει στην παραλία του Φοίνικα (γνωστότερη ως Πρέβελη).

Το καλοκαίρι μπορούμε να κάνουμε ένα αναζωογονητικό ντους στους καταρράκτες της πηγή του ποταμού και από την ενετική τοξωτή γέφυρα μπορούμε να περπατήσουμε μέσα στον ποταμό: Περπατώντας στην κοίτη ποταμού, κολυμπώντας και παίζοντας στη θεαματική, φυσική παιδική χαρά του Κουρταλιώτικου φαραγγιού, θα διασκεδάσουμε διασχίζοντάς το. Η έξοδος του φαραγγιού δίνει μια αξέχαστη εικόνα, καθώς ο ποταμός βγαίνει στη θάλασσα μέσα από το φοινικόδασος. Στην παραλία θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε, είτε στον ποταμό είτε στη θάλασσα και να απολαύσουμε το πικνίκ μας. Από την παραλία, στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Πίσω Μονή Πρέβελη και την πόλη του Ρεθύμνου.

  • Διαβάστε περισσότερα για River Trek

ΗΜΕΡΑ 6: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ

Με τα ποδήλατά μας θα εξερευνήσουμε το μεγαλύτερο οροπέδιο της Κρήτης – το οροπέδιο Λασιθίου! Στη βάση του όρους Δίκτη, θα ποδηλατήσουμε γύρω από το οροπέδιο Λασιθίου, τον τόπο γεννήσεως του Δία και την κοιλάδα των 10.000 ανεμόμυλων. Αν και δε χρησιμοποιούνται πλέον, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μερικούς από αυτούς τους στα 20 χωριά που βρίσκονται γύρω από το οροπέδιο.

Ανάλογα την ομάδα μας, μπορούμε να ποδηλατήσουμε ακόμα και για 2 1/2 ώρες σε άσφαλτο και χωματόδρομο σε μια σχετικά επίπεδη διαδρομή που καλύπτει περίπου 10 με 20 χλμ., επισκέπτοντας παραδοσιακά χωριά και απολαμβάνοντας τα θεαματικά τοπία και αρώματα της Κρήτης.

ΗΜΕΡΑ 7: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Σήμερα η μέρα είναι ελεύθερη για να χαλαρώσετε στην παραλία, στο ξενοδοχείο ή για να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου (με τους θησαυρούς του Μινωικού πολιτισμού) και το παλάτι της Κνωσού προκειμένου να θαυμάσετε την αρχαιολογική περιοχής που βρισκόταν η μινωική πόλη που αναπτύχθηκε 3.500 χρόνια πριν και το διάσημο παλάτι της που άκμασε από το 170 μέχρι το 1450 π.Χ. και ανακαλύφθηκε από το Sir Arthur Evans στην αρχή του 20ου αιώνα. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφτείτε το μουσείο φυσικής ιστορίας όπου τα εκθέματα του θα συναρπάσουν τα παιδιά.

ΗΜΕΡΑ 8: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Αυτό είναι το τέλος του προγράμματός μας όπου θα σας μεταφέρουμε πίσω στον αερολιμένα ή το λιμάνι του Ηρακλείου.

8ήμερες Διακοπές Περιπέτειας Στην Κρήτη – Λεπτομέρειες

Τιμή/άτομο:

€880 (ενήλικες)
€770 (παιδιά)

Αριθμός συμμετεχόντων: 4-16 άτομα

Η τιμή περιλαμβάνει: Συνοδό της Cretan Adventures, διαμονή σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, ομαδικές μεταφορές από/προς τον αερολιμένα ή λιμάνι Ηρακλείου, μεταφορές σε όλο το πρόγραμμα, όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, προσωπική ασφάλεια ατυχήματος, ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται: Μεταφορά από/προς την Κρήτη, οινοπνευματώδη ποτά και μη αλκοολούχα ποτά, προσωπικά έξοδα, εισιτήρια σε μουσεία και άλλες περιοχές ενδιαφέροντος (μοναστήρια, σπήλαια, κλπ), ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Ασφάλεια: Ο καθένας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες της Cretan Adventures καλύπτεται από προσωπική ασφάλεια ατυχημάτων της A.I.G GREECE. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε συμμετέχων καλύπτεται ήδη από προσωπική του ασφάλειά με καλύτερους όρους για τις επιλεγμένες δραστηριότητες και δεν επιθυμεί να καλυφθεί από A.I.G GREECE, πρέπει να το δηλώσει εγγράφως στην Cretan Adventures τουλάχιστον μια εργάσιμη ημέρα πριν την αναχώρηση (Σαββατοκύριακα και αργίες δεν συμπεριλαμβάνονται).

Διαθέσιμες Ημερομηνίες: Οποιαδήποτε ημερομηνία από Μάιο έως Οκτώβριο 2009, κατόπιν συνεννόησης.

Μεταφορές: Μετακινούμαστε με κλιματιζόμενα ενοικιαζόμενα οχήματα ή ταξί.

Διαμονή: Με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο με εσωτερικό μπάνιο/WC. Οι τιμές του προγράμματος είναι βάσει δίκλινων δωματίων.

Φαγητό: Πρωινό στο ξενοδοχείο και ένα γεύμα ανά ημέρα (οι χορτοφάγοι είναι ευπρόσδεκτοι στα προγράμματα της Cretan Adventures).

Επίπεδο Δραστηριοτήτων: Η πεζοπορία είναι μέσης δυσκολίας με 4 ώρες το μέγιστο, σε πετρώδες έδαφος.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία για οποιαδήποτε δραστηριότητα του προγράμματος.

Εξοπλισμός: Σακίδιο καθημερινής χρήσης (20-35lt.), ορειβατικά μποτάκια, αθλητικά παπούτσια, παγούρι, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, μαγιό, άνετα ρούχα.

Σημείωση σχετικά με το Πρόγραμμα: Παρακαλείται να ληφθεί υπ’ όψη ότι το πρόγραμμα ή μέρος του μπορεί να αλλάξει για διάφορους λόγους πέρα από τον έλεγχό της Cretan Adventures (π.χ. άσχημος καιρός, ποιότητα μονοπατιών,  κλπ) προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ομάδας. Η τελική απόφαση για τις καθημερινές δραστηριότητα του προγράμματος είναι στην κρίση του οδηγού της Cretan Adventures.

Διακοπές Περιπέτειας Στην Κρήτη: Επικοινωνήστε μαζί μας -|- Όροι και Προϋποθέσεις

 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]