εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

Οικογενειακές Διακοπές Περιπέτειας στην Κρήτη

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο και πιο ορεινό νησί της Ελλάδας, είναι το λίκνο του αρχαιότερου  Ευρωπαϊκού πολιτισμού και το έδαφος όπου ο αρχαίος μύθος και η σύγχρονη πραγματικότητα συνδυάζονται.
Το 8ήμερο πρόγραμμά μας, εξερευνά τη νοτιοδυτική πλευρά της Κρήτης, με τα θεαματικά Λευκά Όρη, τα απότομα φαράγγια και τα παράκτια μονοπάτια που οδηγούν σε γραφικά ψαροχώρια και παραλίες, προσιτά μόνο με καραβάκι.

Ξεκινόντας από τα Χανιά με το ενετικό λιμάνι της θα αναχωρήσουμε για το χωριό Αγία Ειρήνη και θα απολαύσουμε το πικνίκ μας μέσα στο ομώνυμο φαράγγι της πριν καταλήξουμε στα καθαρά κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου - ιδανικά για κολύμβηση και εξερεύνηση του βυθού. Ακολουθήστε το αρχαίο μονοπάτι για να φθάσετε στη δεύτερη ρωμαϊκή πόλη της Κρήτης, επισκεφθείτε το Ασκληπιείο της Λυσού και εξερευνήστε τα ερείπια της ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου.

Ανεβαίνοντας σε καλοδιατηρημένο μονοπάτι θα φτάσουμε στο καταφύγιο Καλλέργη για να θαυμάζουμε τη θέα στο οροπέδιο του Ομαλού από ψηλά, τα Λευκά Όρη και το φαράγγι της Σαμαριάς, το πιο μακρύ φαράγγι στην Ευρώπη, το οποίο μας προσφέρεται για μια πορεία μέσω ενός θεαματικού φυσικού βοτανικού κήπου, σπίτι των αίγαγρων (κρι-κρι) και των γυπαετών.

Τα χαρακτηριστικά άσπρα-μπλε σπίτια του χωριού Λουτρό που θα μας φιλοξενήσουν για τρεις ημέρες θα μας δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στις διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, κωπηλασία με κανό θάλασσας, παράκτιο περπάτημα ή η πεζοπορία μέχρι το χωριό Ανώπολη - ένα από τα «αυθεντικότερα» κρητικά χωριά μέσω αρχαίων κτισμάτων αλλά και του φαραγγιού της Αράδαινας.

Κανό Θαλάσσης

Αξέχαστη Κρήτη – Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1:

Συνάντηση στον αερολιμένα ή λιμάνι των Χανίων και μεταφορά σε ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων. Θα έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε από το ταξίδι ή και να πάτε βόλτα στην παλιά πόλη. Το βράδυ θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση ολόκληρου του προγράμματος των επόμενων ημερών και θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

ΗΜΕΡΑ 2: (3 ώρες πορείας)

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Αγία Ειρήνη στην περιοχή των Χανίων και μέσω του ομώνυμου φαραγγιού, στη Σούγια. Αυτό το φαράγγι έχει ένα συμπαθητικό και ήσυχο μονοπάτι δίπλα σε ένα ρεύμα. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας στο φαράγγι θα προσφερθεί πικνίκ. Η Σούγια είναι ένα όμορφο χωριό στη νότια ακτή της Κρήτης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. (Διανυκτέρευση στη Σούγια)

ΗΜΕΡΑ 3: (3 ώρες πορείας)

Ξεκινώντας από το μικρό λιμάνι της Σούγιας, θα διασχίσουμε το όμορφο φαράγγι του Σελίνου και μέσω του ευρωπαϊκού μονοπατιού E4 θα φτάσουμε στην αρχαία πόλη της Λισού, ένα σημαντικό κέντρο υδροθεραπείας στα αρχαία χρόνια το οποίο άκμασε στην ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή. Εδώ θα επισκεφτούμε έναν καλοδιατηρημένο ναό με μωσαϊκό πάτωμα που αφιερώνεται στο Θεό της ιατρικής Ασκληπιό και έχουμε πολλά να θαυμάσουμε με μια βόλτα γύρω από την πόλη. Θα δροσιστούμε στην παραλία και θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε το βυθό. (Διανυκτέρευση στη Σούγια)

ΗΜΕΡΑ 4: (3 ώρες πορείας)

Σήμερα θα μεταφερθούμε στο διάσημο οροπέδιο Ομαλού. Ξεκινώντας από την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που καταλήγει στο ορεινό καταφύγιο Καλλέργη. Το καταφύγιο βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του όρους Γκίγκιλος πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς και μας προσφέρει απίστευτη θέα στην καρδιά των Λευκών Ορέων, του φαραγγιού της Σαμαριάς και του οροπεδίου Ομαλού. Θα απολαύσουμε ένα γνήσιο τσάι βουνού στο καταφύγιο και θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι πίσω στον Ομαλό όπου σειρά θα έχει η ανακάλυψη των κρυμμένων στόχων μέσω ενός παιχνιδιού προσανατολισμού, με τη χρήση πυξίδας και χάρτη. (Διανυκτέρευση στον Ομαλό)

ΗΜΕΡΑ 5: (6 ώρες πορείας)

Σήμερα θα περπατήσουμε στο διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς, το μακρύτερο φαράγγι στην Ευρώπη και ένα από τα ομορφότερα που η έχει η φύση. Εδώ είναι όπου ζει ο Κρητικός αίγαγρος (κρι-κρι) καθώς και μερικά από τα σπανιότερα και υπό εξαφάνιση, άγρια πουλιά της Ευρώπης, όπως ο γύπας Griffon αλλά και το γνωστό Όρνιο της Κρήτης (Barbatus Gypaetus). Το περπάτημα είναι πάνω σε ένα καλό μονοπάτι υπό τη σκιά του πευκοδάσους και δίπλα στην κοίτη του ποταμού. Φτάνοντας στο μικρό χωριό της Αγίας Ρουμέλης, μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το μπάνιο μας πριν επιβιβαστούμε στο καραβάκι που θα μας αφήσει στο γοητευτικό χωριό Λουτρό. (Διανυκτέρευση στο Λουτρό)

ΗΜΕΡΑ 6:

Από το Λουτρό περπατώντας στο μονοπάτι E4 θα φτάσουμε στην παραλία Μάρμαρα. Οι θαλάσσιες σπηλιές και τα καταπράσινα νερά μας προσφέρουν έναν ευχάριστο μπάνιο πριν συμμετάσχετε στη σημερινή μας δραστηριότητα, την αναρρίχηση βράχου που θα πραγματοποιηθεί στην έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας. Χρησιμοποιώντας κράνη, ζώνες και σχοινιά θα μάθουμε τις τεχνικές ασφάλειας αυτής της δραστηριότητας, η οποία χτίζει το πνεύμα και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. (Διανυκτέρευση στο Λουτρό)

ΗΜΕΡΑ 7:

Εξαρτώντας τον αέρα θα μπορέσουμε να κωπηλατήσουμε με τα θαλάσσια κανό μας είτε στο μικρό κόλπο του Λουτρού είτε γύρω από το ακρωτήρι Μούρος για να εξερευνήσουμε την ακτή της αρχαίας περιοχής του Φοίνικα. Οι γονείς που επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να ανεβούν από το αρχαίο μονοπάτι μέχρι το χωριό Ανώπολη, μια ιστορική περιοχή από όπου άρχισε το 1866 η επανάσταση ενάντια στους Τούρκους και να επιστρέψουν κάνοντας κύκλο πίσω στο Λουτρό μέσω του φαραγγιού της Αράδαινας. (Διανυκτέρευση στο Λουτρό)

ΗΜΕΡΑ 8:

Επιβιβαστείτε στο καραβάκι που θα φτάσει στη Χώρα Σφακίων από όπου θα επιστρέψουμε πίσω στα Χανιά. Το πρόγραμμά μας τελειώνει στα Χανιά και ανάλογα με το χρόνο αναχώρησης είμαστε ελεύθεροι για αγορές και χαλάρωση. Θα σας μεταφέρουμε πίσω στον αερολιμένα ή το λιμάνι των Χανίων.

Αξέχαστη Κρήτη – Λεπτομέρειες

Τιμή/άτομο:

€885 (ενήλικες)
€795 (παιδιά)

Αριθμός συμμετεχόντων: 4-16 άτομα

Η τιμή περιλαμβάνει: Συνοδό της Cretan Adventures, διαμονή σε ξενοδοχεία στο ν. Χανίων, όλα τα γεύματα από το δείπνο της 1ης μέρας ως το πρωινό της τελευταίας, πικνίκ, ομαδικές μεταφορές από/προς τον αερολιμένα ή το λιμάνι των Χανίων, μεταφορές σε όλο το πρόγραμμα, όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, είσοδο στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, προσωπική ασφάλεια ατυχήματος, ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται: Μεταφορά από/προς την Κρήτη, οινοπνευματώδη ποτά και μη αλκοολούχα ποτά, προσωπικά έξοδα, εισιτήρια σε μουσεία και άλλες περιοχές ενδιαφέροντος (μοναστήρια, σπήλαια, κλπ), ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Ασφάλεια: Ο καθένας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες της Cretan Adventures καλύπτεται από προσωπική ασφάλεια ατυχημάτων της A.I.G GREECE. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε συμμετέχων καλύπτεται ήδη από προσωπική του ασφάλειά με καλύτερους όρους για τις επιλεγμένες δραστηριότητες και δεν επιθυμεί να καλυφθεί από A.I.G GREECE, πρέπει να το δηλώσει εγγράφως στην Cretan Adventures τουλάχιστον μια εργάσιμη ημέρα πριν την αναχώρηση (Σαββατοκύριακα και αργίες δεν συμπεριλαμβάνονται).

Διαθέσιμες Ημερομηνίες: Οποιαδήποτε ημερομηνία από Μάιο έως Οκτώβριο 2009, κατόπιν συνεννόησης.

Μεταφορές: Μετακινούμαστε με κλιματιζόμενα ενοικιαζόμενα οχήματα ή ταξί από τα οποία αποβιβαζόμαστε ενώ εκείνα συνεχίζουν με τις αποσκευές για το επόμενο μέρος όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Διαμονή: Με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία στις πόλεις και διαμερίσματα – πανσιόν κατά τη διάρκεια του προγράμματος (όλα με εσωτερικό μπάνιο/WC). Οι τιμές του προγράμματος είναι βάσει δίκλινων δωματίων.

Φαγητό: Πρωινό στο ξενοδοχείο και ένα γεύμα ανά ημέρα (οι χορτοφάγοι είναι ευπρόσδεκτοι στα προγράμματα της Cretan Adventures).

Επίπεδο Δραστηριοτήτων: Η πεζοπορία είναι μέσης δυσκολίας με 6 ώρες το μέγιστο (διάσχιση Σαμαριάς), σε πετρώδες έδαφος.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία για οποιαδήποτε δραστηριότητα του προγράμματος.

Εξοπλισμός: Σακίδιο καθημερινής χρήσης (20-35lt.), ορειβατικά μποτάκια, αθλητικά παπούτσια, παγούρι, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, μαγιό, άνετα ρούχα.

Σημείωση σχετικά με το Πρόγραμμα: Παρακαλείται να ληφθεί υπ’ όψη ότι το πρόγραμμα ή μέρος του μπορεί να αλλάξει για διάφορους λόγους πέρα από τον έλεγχό της Cretan Adventures (π.χ. άσχημος καιρός, ποιότητα μονοπατιών,  κλπ) προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ομάδας. Η τελική απόφαση για τις καθημερινές δραστηριότητα του προγράμματος είναι στην κρίση του οδηγού της Cretan Adventures.

Αξέχαστη Κρήτη: Επικοινωνήστε μαζί μας -|- Όροι και Προϋποθέσεις

 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]